Polityka prywatności i rodo

Lubię to!
Czym są pliki "cookies"?
"Cookies" (po polsku "ciasteczka") to niewielkie pliki tekstowe, które serwis internetowy lub strona internetowa wysyła do Twojego urządzenia, gdy łączysz się z internetem
za pomocą komputera lub innego urządzenia umożliwiającego przeglądanie witryn internetowych. Pliki cookies są przechowywane w pamięci Twojego urządzenia, dzięki czemu
po ponownych odwiedzinach strony lub serwisu internetowego, ich zawartość wyświetli Ci się poprawnie.

Do czego wykorzystujemy pliki "cookies"?
W serwisie teatr-muzyczny.poznan.pl plików cookies wykorzystujemy m. in. w celu:
- ułatwienia użytkownikom poruszania się po stronach serwisu i korzystania z niego,
- zapewnienia wysokich standardów bezpieczeństwa,
- pozyskiwania anonimowych danych dotyczących sposobu, w jaki użytkownicy korzystają z serwisu,
- dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika,
- pliki cookies używamy do zbierania statystyk Google Analytics dotyczących ruchu użytkowników na stronie internetowej. Powyższe dane wykorzystywane są do lepszego zrozumienia, jakich informacji poszukują użytkownicy i w jaki najlepszy sposób można zaprezentować na stronie internetowej najistotniejsze informacje. Google przechowuje informacje dotyczące ruchu użytkowników na danej stronie internetowej na własnym serwerze,
- dane z plików analitycznych nie umożliwiają nam personalnej identyfikacji użytkownika.

Zarządzanie plikami "cookies" przez użytkownika
Większość przeglądarek internetowych domyślnie zezwala na akceptowanie plików "cookies" z przeglądanych serwisów i witryn. Każdy użytkownik internetu może jednak
w dowolnej chwili zmienić ustawienia przeglądarki dla dowolnej witryny tak, aby ograniczyć lub zablokować automatyczną obsługę plików "cookies". Zmiana domyślnych ustawień może jednak wpłynąć na sposób wyświetlania się treści umieszczonych w serwisie teatr-muzyczny.poznan.pl i ograniczyć niektóre jego funkcjonalności.

Polityka prywatności
Zasady polityki prywatności, które są określone poniżej dotyczą tylko strony www.teatr-muzyczny.poznan.pl, nie dotyczą witryn, do których można przechodzić ze strony
www.teatr-muzyczny.poznan.pl. Po opuszczeniu strony www.teatr-muzyczny.poznan.pl prosimy o zapoznanie się z informacjami dotyczącymi odwiedzanych witryn internetowych.

Korzystając ze strony www.teatr-muzyczny.poznan.pl akceptujecie Państwo zasady polityki prywatności, które prezentujemy poniżej. Teatr Muzyczny w Poznaniu zarządzając stroną www.teatr-muzyczny.poznan.pl  zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności w dowolnym czasie, aktualizacje polityki prywatności będą publikowane na stronie internetowej.

Zapisując się na nasz newsletter, wyrażacie Państwo zgodę na otrzymywanie korespondencji elektronicznej (mailingów) od administratorów strony www.teatr-muzyczny.poznan.pl oraz partnerów strony. W ramach naszych mailingów wysyłane będą również informacje komercyjne zlecane przez naszych partnerów-reklamodawców. Użytkownik może w każdej chwili wypisać się z naszej listy wysyłkowej. Aby to zrobić, wystarczy kliknąć w link rezygnacji, umieszczony w stopce każdego maila – w tym przypadku adres automatycznie zostanie usunięty z bazy. W przypadku problemów technicznych można poprosić o ręczne usunięcie e-maila pod adresem marketing@teatr-muzyczny.poznan.pl. Nie gromadzimy danych osobowych naszych użytkowników, a jedynie adresy e-mail i ewentualnie inne informacje pomocnicze, nie pozwalające na identyfikację użytkownika. Newslettery są wysyłane automatycznie do wielu użytkowników naraz. Korzystanie z newslettera jest bezpłatne.

Strona  www.teatr-muzyczny.poznan.pl zobowiązuje się do nie przekazywania, nie sprzedawania i nie użyczania adresów e-mail swoich klientów innym podmiotom bez zgody klienta, chyba, że będzie wymagało tego obowiązujące prawo. e-maile użytkowników traktowane są przez Teatr Muzyczny w Poznaniu jako dane poufne. Każdy użytkownik witryny www.teatr-muzyczny.poznan.pl ma prawo do wglądu, poprawiania lub usunięcia swojego adresu e-mail.

Adresy e-mail są chronione zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 r. (Dz. U. nr 133 poz. 883).

Teatr Muzyczny w Poznaniu dokłada wszelkich starań, aby zapewnić bezpieczeństwo adresów e-mail. Strona www.teatr-muzyczny.poznan.pl została przygotowana w oparciu
o technologie, które służą minimalizowaniu ryzyka przechwycenia danych osobowych przez osoby trzecie.

Informacja o ochronie danych osobowych widzów
Od dnia 25 maja 2018 r. obowiązuje Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych (RODO). W związku z tym, uprzejmie prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowanymi zasadami ochrony danych osobowych w Teatrze Muzycznym w Poznaniu, które opisujemy poniżej. Treść RODO znajdą Państwo TUTAJ.

Administratorem danych osobowych jest Teatr Muzyczny z siedzibą w Poznaniu, adres: ul. Niezłomnych 1e, 61-894 Poznań, symbol Teatru: PLT-095, wpisany do Rejestru Instytucji Kultury prowadzonego przez Wydział Kultury Urzędu Miasta Poznania pod numerem RIK-IX, NIP: 7780173262, REGON: 000278860 („Administrator”).

Administrator pozyskuje oraz przetwarza dane osobowe widzów w celu kompleksowej obsługi widzów, w tym w zakresie procesu rezerwacji i sprzedaży biletów oraz wykonania obowiązków z tym związanych, organizacji oraz sprzedaży spektakli i wydarzeń artystycznych.

Podstawy prawne przetwarzania danych są następujące: (i) przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO); (ii) przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO); (iii) przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

Podanie danych osobowych jest w pełni dobrowolne, ale konieczne dla wykonania przez Administratora zadań związanych z celem przetwarzania danych.

Administrator może ujawnić dane osobowe podmiotom świadczącym na rzecz Administratora usługi IT, księgowe, administracyjne oraz podmiotom zajmującym się organizacją przedsięwzięć artystycznych.

Administrator wymaga od takich podmiotów zgodnego z przepisami prawa, wysokiego stopnia ochrony prywatności i bezpieczeństwa danych osobowych przetwarzanych przez te podmioty w imieniu Administratora. Administrator nie przekazuje danych osobowych podmiotom trzecim w celach marketingowych.

Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny dla wykonania celu, dla którego są przetwarzane (sprzedaż biletów, obsługa widzów, organizacja spektaklu czy innego przedsięwzięcia artystycznego), po czym dane będą przechowywane przez okres właściwy dla przedawnienia roszczeń. Po upływie tego okresu, dane osobowe zostaną usunięte, zgodnie z wymogami stawianymi przez RODO.
W związku z przetwarzaniem Państwa danych przez Administratora, przysługuje Państwu prawo żądania: (i) dostępu do treści swoich danych, w granicach art. 15 RODO; (ii) ich sprostowania, w granicach art. 16 RODO; (iii) ich usunięcia, w granicach art. 17 RODO; (iv) ograniczenia ich przetwarzania, w granicach art. 18 RODO; (v) przenoszenia danych, w granicach art. 20 RODO; (vi) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

Realizacja praw, o których mowa powyżej, może odbywać się w szczególności poprzez nadesłanie żądań Inspektorowi Ochrony Danych za pośrednictwem poczty elektronicznej, na adres e-mail: iod@teatr-muzyczny.poznan.pl, lub poprzez nadesłanie żądania pocztą na adres Administratora: Teatr Muzyczny w Poznaniu, ul. Niezłomnych 1e, 61-894 Poznań.

W razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych przez Administratora narusza przepisy RODO, przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących zasad ochrony danych osobowych w Teatrze Muzycznym, uprzejmie prosimy o kontakt.
 

Wygodny zakup

Wypróbuj najwygodniejszy sposób
zakupów biletów na spektakle
Teatru Muzycznego poprzez
platformę online bilety 24.pl

Newsletter

Nowości i repertuar zawsze w Twojej skrzynce
e-mail. Zapisz się już teraz!

SPONSOR TEATRU

SPONSOR PREMIERY "FOOTLOOSE"

Partnerzy